În timpul vizitei în Moldova, secretarul american de stat se va deplasa cu o blindată adusă din SUA

Embed:

Autorităţile vor lua măsuri sporite de securitate în timpul vizitei lui John Kerry în Moldova. Oficialul american va fi păzit de agenţii personali şi se va deplasa cu o blindată adusă din Statele Unite.

Autorităţile au anunţat că oficialul american va fi păzit de agenţii personali şi se va deplasa cu o maşină blindată, adusă din Statele Unite.

Din motive de securitate, traseul pe care se va deplasa John Kerry este ţinut în secret, iar accesul pe străzile din preajma clădirilor în care sunt programate întrevederi cu oficialii moldoveni va fi restricţionat. Totuşi, există două trasee pe care, în mod tradiţional, se deplasează coloanele oficiale.

Este vorba de bulevardul Dacia, străzile Valea Crucii, Grenoble, Gheorghe Asachi, Pan Halippa, Ismail, Bucureşti şi Ştefan cel Mare. Al doilea traseu începe cu bulevardul Dacia, Bucureşti sau Ştefan cel Mare.

Mâine, secretarul american de stat va fi întâmpinat pe Aeroportul Internaţional Chişinău cu pâine şi sare, dar şi cu onoruri militare de către ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman. 

John Kerry se va în Moldova câteva ore, timp în care se va întâlni cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, cu premierul Iurie Leancă şi cu şeful statului, Nicolae Timofti. Ulterior, el va merge la Cricova, unde va avea o întrevedere cu vinificatorii moldoveni, care au beneficiat de sprijin financiar din SUA.

"Va ateriza în după amiaza zilei de mâine. Cu siguranţă vor fi restricţionate toate zonele unde vor fi întâlnirile oficiale", a declarat Eduard Bănăruc, secretarul adjunct al Guvernului.

Secretarul american de Stat va veni la Chişinău cu avionul personal, fiind însoţit de o delegaţie de 40 de persoane. Aeronava va transporta şi maşina blindată cu care oficialul va circula prin capitală.

Din motive de securitate, Ministerul de Interne nu a oferit detalii despre străzile pe care va fi restricţionată circulaţia.

"Vor fi luate măsurile de securitate care sunt necesare pentru această vizită. Cel mai important este că vom asigura securitatea vizitei lui John Kerry", a spus Dorin Recean.

Vizita lui John Kerry are loc în cadrul unui turneu de patru zile în Europa şi Orientul Mijlociu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu