În timp ce unii medici fug de la sate, două surori şi-au deschis o clinică stomatologică în Bobeica

Embed:

În timp ce unii medicii fug din sate, două surori care au absolvit Medicina au demonstrat că şi la ţară îşi pot valorifica potenţialul. Ele au deschis în satul Bobeica, din raionul Hânceşti, o clinică stomatologică, care abundă de pacienţi.

Localnicii sunt bucuroşi, deoarece, pe lângă faptul că pot ajunge mult mai uşor la dentist, au parte şi de preţuri mai mici decât în oraşe.

"Mă doare un dinte, vin. Îmi fac fetele. Lucrează foarte bine. Sunt mulțumită. Ne adresăm. Dacă mă doare, trebuie să vin", a declarat Vera Ciobanu, locuitoare a satului Bobeica. 

Elena Munteanu și Ana Diviza au început să activeze acum 15 ani. Toată comuna le cunoaşte, iar programările se fac, uneori, chiar în plină stradă.

"Am început cu 100 de dolari pe care i-a avut soțul în buzunar. Am mai împrumutat de la un cumătru încă o sută de dolari. Când ne-am deschis, în sat, cineva râdea, nu o să primească nimic. Au zis că cei care se târâie niciodată nu o să zboare", a declarat medicul stomatolog, Elena Munteanu. 

Medicii nu și-ar fi putut dezvolta afacerea fără contribuția unei asociații din Franța care le ajută cu bani și tehnică performantă. Datorită acestor ajutoare, unii pensionari și copii sunt tratați gratuit.

"Un fotoliu ne-au dat și un compresor. După asta ei au început să ne mai dea intrumente, aparate. Ultimii doi ani ne ajută și cu bani", a declarat medicul stomatolog, Ana Diviza. 

Atât localnicii din Bobeica, cât şi cei din satele alăturate vin aici să se trateze.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, 8 din 10 moldoveni suferă de carii dentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu