În timp ce tinerii preferă să se felicite pe internet, unele persoane îşi mai trimit cărţi poştale

Embed:

În era internetului şi a vitezei, tradiţiile de altă dată au intrat într-un con de umbră. Astăzi, cu un singur click putem alege o felicitare pentru cei dragi şi o putem expedia fără a ne ridica din faţa calculatorului. Asta în detrimentul frumosului obicei de a trimite cărţi poştale. Cu toate acestea, mai sunt şi nostalgici, care nu au renunţat la această tradiţie.

În familia doamnei Valentina s-a păstrat o tradiţie frumoasă, de a trimite de sărbători cărţi poştale celor dragi.

"Să vorbeşti să discuţi la telefon este o căldură sufletească, iar o scrisoare sau o carte poştală primită este un respect deosebit faţă de persoanele respective", a spus o locuitoarea Capitalei Valentina.

Spre deosebire de anii precedenţi, cei care vor să trimită o carte poştală au de unde alege.

"Una dintre cele mai simple standarte uite astea sunt care au fost şi înainte şi sunt şi în ziua de astăzi MUSCA 03:51 Am aici felicitări confecţionate manual. Tehnologii avansate sunt diferite tăituri, diferite aplicaţii, sunt mai scumpe", a menţionat şefa secţiei Poşta Moldovei, Victoria Tănase.

Poştaşii recunosc, însă, că internetul şi-a pus puternic amprenta pe această tradiţie. Motiv pentru care, vânzările au scăzut considerabil în ultimii ani.

"Pe parcursul la cinci ani a scăzut cu 20 la sută. Constant în fiecare an scad cu 7 la sută realizările", a spus şeful Serviciului Comerţ şi Marketing Poşta Moldovei, Pavel Ignat.

Pentru nostalgici, însă, cartea poştală rămâne cea mai potrivită modalitate de a le trimite un gând bun celor dragi.

Persoanele mai în vârstă spun că generaţia lor mai ţine încă la carte la felicitare.

Totodată, tinerii însă, sunt de altă părere. Aceştia spun că îi felicită pe cei apropiaţi prin intermediul site-urilor de socializare, deoarece aşa este mai comod, mai rapidşi mai sigur.

Tinerii preferă felicitările virtuale din comoditate, dar şi pentru că acestea sunt gratuite. Preţul unei cărţi poştale poate ajunge, însă, până la o sută de lei.

Reprezentanţii Poşte Moldovei spun că de obicei cărţile poştale sunt cumpărate de persoanele mai în vârstă. Cei tineri preferând să trimită SMS-uri sau mesaje electronice.

Costul felicitărilor depinde de materialul din care sunt confecţionate. Preţul unei felicitari variază de la doi lei până la 60 de lei.

Părea că această tradiţie va dispărea odată cu instaurarea dominaţiei internetului, ea însă, se mai păstrează. Vorbim despre tradiţia cărţilor poştale. De sărbători, oamenii continuă să se felicite reciproc prin intermediul acestora. Poştaşii recunosc, numărul celor, care trimit felicitări de sărbători a scăzut considerabil, preţurile însă, au crescut. Acum o carte poştală costă până la o sută de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu