În taberele de odihnă pentru copii au început lucrările de reparaţie. "Anul acesta vor fi create condiţii mai bune"

Embed:

În taberele de odihnă pentru copii vor fi create condiţii mai bune. Este promisiunea făcută de către directorii instituţiilor. Ei au anunţat că lucrările de pregătire pentru sezonul estival au fost deja începute. Unii administratori spun că vor contracta şi credite pentru a amenaja teritoriile. Taberele îşi vor deschide porţile în primele zile ale lunii iunie.

"Pregătim căsuţele pentru copii, le vopsim, facem reparaţie", a spus o persoană.

"Pregătim să fie totul în ordine pentru copii, anul acesta să fie mai interesant şi mai curat", a menţionat un alt muncitor.

Lucrările urmează să fie încheiate până pe 22 mai. "Trebuie de făcut mese rotunde, unde se adună toţi copiii, practic ne-a rămas vreo 10 zile şi vom finisa. În acest an vom primi 300-320 de copii pe sezon", a declarat Vasile Cazacu, directorul unei tabere pentru copii.

Potrivit unui document elaborat de Ministerul Educaţiei, părinţii vor achita aproape 140 de lei pentru o zi de cazare în taberele de odihnă şi întremare a sănătăţii din ţară. Cu şase lei mai mult va costa odihna într-o tabără sportivă, iar în una turistică preţul cazării depăşeşte 150 de lei. Copiii care vor frecventa taberele cu sejur de zi vor achita puţin peste 90 de lei pe zi.

Anul trecut, în ţară au activat 80 de tabere staţionare şi 349 de tabere cu sejur de zi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu