În susţinerea proiectelor de succes. 20 de trofee își așteaptă premianții în cadrul Galei "Moldova Eco-Energetică"

Embed:

Douăzeci de proiecte de succes din sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice vor fi premiate astăzi în cadrul Galei "Moldova Eco-Energetică".

Dintre cele 20 de trofee, 14 sunt destinate proiectelor de succes în utilizarea şi promovarea energiei eco şi ai eficienţei energetice, altele cinci - companiilor care dezvoltă pe piaţa din Republica Moldova tehnologii eco-responsabile, iar o idee de proiect eco-responsabil va beneficia de un împrumut de la o bancă comercială în care statul se va angaja în rol de garant al tranzacţiei.

Premiile vor fi înmânate de demnitari de la Guvern, dar şi reprezentanţi ai Corpurilor Diplomatice acreditate în RM.

Competiţia Moldova Eco-Energetică este la cea de a 3-a ediţie şi a fost lansată încă în anul 2011 în cadrul proiectului "Energie şi Biomasă" susţinut financiar de Uniunea Europeană şi Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, bugetul total al căruia a fost de 14 milioane 560 de mii de euro.

Începând cu 2012, MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ acordă anual premii persoanelor şi organizaţiilor care au avut contribuţii semnificative în producerea, transmiterea, distribuţia şi consumul eficient de energie, în dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu