În Spania a intrat în vigoare legea antifumat

Embed:

Anul Nou cu siguranţă i-a întristat pe fumătorii spanioli. Una din cele mai restrictive legi antifumat a intrat în vigoare în Spania odată cu începutul anului 2011. Potrivit autorităţilor spaniole, măsura este necesară pentru a preîntâmpina moartea anuală a peste 55.000 de oameni care au suferit de boli cauzate de fumat.

Oamenii nu mai au voie să fumeze în barurile şi restaurantele din Spania. De asemenea, fumătorii nu mai pot apărea la transmisiuni televizate şi nu mai pot trage din ţigară în curtea şcolilor, în apropierea spitalelor sau a terenurilor de sport, informează BBC.

Legea antifumat, intrată în vigoare la 1 ianuarie, înăspreşte măsurile antifumat introduse în 2006, iar proprietarii se tem că noul act legislativ le va afecta afacerile. Regulile antifumat introduse acum cinci ani, scoteau în afara legii fumatul la locul de muncă, însă lăsau la discreţia proprietarilor de baruri sau cafenele să aleagă dacă permit sau nu fumatul.

Ultimele rapoarte ale Ministerului Sănătăţii de la Madrid arată că aproximativ 30 la sută dintre spanioli sunt fumători. Aceeaşi sursă mai arată că aproximativ 160 de oameni mor zilnic în Spania, în urma bolilor cauzate de fumat, iar patru dintre ei - din cauza fumatului pasiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu