ÎN SFÂRȘIT! Agricultorii își pot lua banii din subvențiile promise de stat ÎNCĂ anul trecut

Embed:

Aproape 2.000 de agricultori îşi pot lua banii din subvenţiile promise de stat încă anul trecut. Contractele pot fi semnate până în data de 15 iulie la oficiul central al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură.

Fermierii spun că, în această perioadă, au fost nevoiţi să ia împrumuturi de la bancă pentru a-şi acoperi cheltuielile. 

Cele peste 200 de milioane de lei, care reprezintă datoriile din 2014, urmează să fie oferite agricultorilor. Fermierii spun că au aşteptat subvenţiile mai mult de un an. Chiar şi aşa, ei spun că banii le vor fi de folos. 

Unii agricultori spun că au luat credite pentru procurarea tehnicii agricole.

Cei mai mulţi agricultori vor folosi banii pentru rambursarea dobânzilor creditelor agricole, dezvoltarea plantaţiilor multianuale, asigurări în agricultură, tehnică şi utilaje, ferme zootehnice şi altele. 

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii susţin că, în curând, vor fi semnate contracte şi cu cei care depun dosarele în acest an.

"Începând cu data de 20 iulie suntem în drept să depunem spre plată primele ordine de plată pentru acele dosare care sunt în proces de depunere la oficiile AIPA. La începutul lunii august primele plăţi pentru 2015 ar fi normal să nimerească în conturile fermierilor", a declarat directorul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, Petru Maleru.

Aproximativ 5.300 de fermieri au primit, anul trecut, subvenţii de la stat în valoare totală de 544 de milioane de lei.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu