În scurte şi cu fulare la gât. Aşa stau în clase elevii de la un gimnaziu-internat din Chişinău

Embed:

Elevii de la gimnaziul-internat numărul trei din Capitală stau la ore îmbrăcaţi în haine groase şi cu fulare la gât. De aproape o săptămână, copiii sunt nevoiţi să îndure frigul, temperatura în sălile de clasă fiind de doar 13 grade, din cauza sistemului de încălzire defect.

Acum o săptămână, temperatura în blocul de studii al internatului a căzut cu aproape 10 grade. Directorul adjunct al instituţiei spune că, din această cauză, tot mai mulţi copii se îmbolnăvesc.

"Cu răcirea timpului, s-a mărit şi numărul cazurilor de îmbolnăviri la copii şi asta ne pune pe gânduri. Am fost nevoiţi joi şi vineri să prescurtăm lecţiile la treizeci de minute", a spus directorul adjunct al instituţiei, Natalia Bradiştean.

Elevii spun că este dificil să facă lecţii în aceste condiţii. Pentru a se încălzi, elevii fac gimnastică.

"Am răcit când era un pic mai rece în clasă. Sunt îmbrăcat cu vreo trei-patru haine", spune un elev. 

"Nouă când ne este frig ne ducem la director şi îi spunem. El ne-a dat în fiecare clasă câte un cămin şi mai facem gimnastică", a mai spus un elev.

Reprezentanţii Termocom spun că nu pot face nimic pentru ca in internat să fie cald.

"S-a inspectat şi s-a stabilit că sunt inclusiv ferestre stricate şi alte elemente care nu asigură ermetizarea. Atât timp cât obiectivul nu corespunde unor cerinţe elementare de conservare a energiei, evident că confortul va lăsa de dorit", a menţionat directorul adjunct de la Termocom Vasile Leu.

În gimnaziul numărul trei din Capitală învaţă 220 de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu