În şcolile şi grădiniţele din Capitală au început lucrările de reparaţie. Au fost alocate 49 milioane de lei

Embed:

În şcolile şi grădiniţele din Capitală a început reparaţia. În acest an, municipalitatea a alocat peste 25 milioane de lei pentru lucrări în gimnazii şi licee, iar alte 24 de milioane sunt destinate pentru instituţiile preşcolare. Administratorii dau asigurări că banii sunt suficienţ, iar părinţii nu vor fi puşi la cheltuială.

Renovarea cantinei liceului "Aleco Russo" continuă pentru al doilea an consecutiv. Până la revenirea celor peste 800 de elevi din vacanţă, conducerea şcolii speră să ducă lucrările la bun sfârşit.

"Suntem prezenţi în cantină, unde se continuă reparaţia de anul trecut. În secţia de spălătorie, de pregătire a bucatelor şi în începeri auxiliare. Asta o să fie o uşurinţă mare şi pentru lucrătorii din cantină. Va fi un lucru mai efectiv şi asta este spre bine", a menţionat Inga Cernei, directorul adjunct pentru probleme de gospodărie a liceului.

Lucrările sunt în toi şi la grădiniţa numărul 13 din sectorul Râşcani. Aici urmează să fie construită o nouă grupă, a 11 la număr pentru această instituţie.

"Asta este grupa care se va redeschide anul acesta, până în septembrie, după o reparaţie capitală. S-a făcut o reparaţie pe cinste, s-a schimbat absolut tot. Începând cu reparaţia grupelor şi inventar şi mobilier, lenjerie. Tot absolut este nou", a precizat Irina Gorenco, directoarea grădiniţei nr.13.

Potrivit responsabililor de la Direcţia Educaţie, anul acesta au fost alocaţi mai puţini bani pentru lucrări de reparaţie, pentru că prioritară este redeschiderea unor grădiniţe şi grupe noi. În acest scop, sunt investite aproximativ 43 de milioane de lei.

"În acest an au fost planificate resurse financiare suplimentare este vorba de 43 de milioane pentru redeschiderea a şapte grădiniţe noi.În sectorul Ciocana se planifică redeschiderea grădiniţei 198 cu 14 grupe. Dacă e să vorbim în sectorul Buiucani este planificată redeschiderea grădiniţei 166 şi nr. 3 Activitatea este în toi la 166. La grădiniţa nr 3 avem unele impedimente care necesită redirecţionarea sumelor financiare", a declarat Valeriu Mîrza, şef adjunct al DGETS.

În acest an, în municipiul Chişinău vor beneficia de suport financiar pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie 132 de şcoli şi 159 de grădiniţe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu