În RITMURI RAPIDE. Televiziunea digitală din Moldova va face IRELEVANTĂ televiziunea analogică

Embed:

Televiziunea digitală terestră din ţara noastră va avea, până la sfârşitul anului,  acoperire naţională. Cel puţin asta a menţionat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, în cadrul unei conferinţe regionale a radiodifuzorilor şi producătorilor de echipamente de transmisie radio şi TV, care a avut loc ieri în Capitală. 

"Acum implementăm multiplexul A, urmează multiplexul B cu acoperire naţională. Urmează ca până la finele anului 2017 când va fi deconectat semnalul analogic şi va fi doar digital să avem acoperire 99 la sută din toată ţara", a spus Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. 

În cadrul primei etape de trecere de la televiziunea analogică terestră la cea digitală, aproximativ 80 la sută din populaţia ţării va recepționa semnal digital. În prezent, din totalul celor aproape 60 de posturi de televiziune din Moldova, doar 12 au depus cereri în acest sens.

Televiziunea digitală oferă mai multe avantaje, printre care o calitate mai bună a imaginii şi sunetului şi mai multe posturi TV. Valoarea totală a proiectului este de şase milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu