În Rezervaţia Naturală Orhei s-ar tăia ilegal copaci. MOLDSILVA: Defrişările sunt planificate

Embed:
Luptă cu filmuleţe pe Facebook. Fostul edil al Capitalei Ruslan Codreanu şi cei de la Agenţia Moldsilva se acuză reciproc. Într-un video postat pe pagina sa, Codreanu îi învinuieşte pe cei din urmă că ar defrişa ilegal copaci în aceste zile în Rezervaţia Naturală Orhei. În filmuleţ se vede cum zeci de buturugi deja tăiate sunt pregătite pentru a fi încărcate în maşini.

"Orice intervenţie umană aici este strict interzisă. Aici pe un perimetru de circa trei hectare sunt defrişaţi copaci. Se văd urme de maşini mari care târâie. Ne aflăm în inima Codrilor, să zic că cineva trebuie să facă puşcărie e puţin", a spus fostul edil interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În replică, inginerul șef al Întreprinderii Silvice Orhei a realizat şi el un video în care îi răspunde lui Codreanu. În filmuleţul de pe pagina celor de la Moldsilva, funcţionarul spune că acuzaţiile care li se aduc sunt nefondate şi că defrişările sunt planificate.

Cei de la Întreprinderea Silvică Orhei au postat pe Facebook şi câteva acte care arată că defrişările ar fi legale. Totuşi, acea autorizaţie a expirat încă decembrie 2019. Persoanele prinse că defrişează copacii ilegal riscă o amendă de până la 1500 de lei, iar pentru persoanele juridice sancţiunea se ridică la 15 mii de lei. În total, în Moldova sunt peste 400 de mii de hectare de păduri.
loading...

Lasă un comentariu