În Republica Moldova sunt deschise 36 de secţii de vot. Românii pot alege dintre 13 partide şi 3 candidaţi independenţi

Embed:

România îşi alege astăzi deputaţii care vor reprezenta ţara în Parlamentul European. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7:00 dimineaţa şi se vor închide la ora 21:00. Sunt aşteptaţi la urne cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani şi care deţin un act de identitate valabil. Pentru cetăţenii români din Republica Moldova au fost deschise 36 de secţii. 12 dintre ele sunt în , una în Durleşti, două la Bălţi şi 18 în celelalte raioane. 

Chiar de la primele ore ale dimineţii, mai mulţi locuitori din Chişinău s-au aşezat la cozi ca să voteze. 


"Eu am venit cu cele mai bune gânduri. Am venit să votez sperând la un timp mai bun."

"Ne dorim ca prin votul nostru să contribuim la evoluţia statului de drept în România. Ca situaţia din România să devină una stabilă, previzibilă şi certă."

"Aşteptăm o unire grabnică a două state româneşti. Când vom intra în familie vom merge împreună şi sperăm să fie mai bine, nu nouă, la nepoţi, la strănepoţi. "

Unii alegători au venit cu drapelul României, iar alţii au purtat haine în stil naţional.

"Nu prea sunt ocazii să îmbraci o ie, dar astăzi este o ocazie extraordinară. Noi toţi mizăm spre bine. Vrem o comunitate civilizată."

Reprezentanţii secţiilor de votare spun că procesul de votare se desfăşoară fără abateri.

"Alegătorii vin, se aşează ordonat la rând. Toată lumea a venit cu acte valabile, paşaport sau carte de identitate. În interiorul biroului electoral au acces doar şase persoane", a declarat Adrian Berezintu, preşedintele secţiei de votare nr. 251


Secţiile de votare se vor închide la ora 21:00.

loading...

Lasă un comentariu