În Republica Moldova se înregistrează tot mai multe accidente rutiere. Poliţiştii înăspresc sancţiunile

Embed:

În ultima perioadă, în ţara noastră se înregistrează tot mai multe accidente rutiere. În majoritatea cazurilor implicaţi sunt tineri, care urcă la volan chiar dacă nu deţin un permis de conducere. Totodată, a crescut şi numărul victimelor în urma acestor accidente. Astfel, poliţiştii au decis să înăsprească sancţiunile. De la începutul acestui an, aproape 400 de şoferi au fost amendaţi după ce au fost prinşi fără permis de conducere.

Atunci când urcăm la volanul automobilului suntem obligaţi să avem cu noi permisul de conducere. Însă nu toţi şoferii respectă această cerinţă.

Chiar daca au fost opriti, şoferii salută faptul că poliţia a intensificat aceste verificări. Şi asta pentru că cei care nu dispun de permis de conducere sunt periculoşi pentru toţi participanţii la trafic:

"Nu au experienţă, merg foarte repete şi acest lucru este foarte periculos. Este o problemă de educaţie şi de moralitate. Este nevoie de un control strict".

"Sigur, sunt periculoşi. Nu cunosc regulile de circulaţie, nu au experienţă".

"Scopul nostru este să identificăm aceşti şoferi. Ei nu cunosc regulile de circulaţie, ei nu au trecut cursuri, merg cu viteză foarte mare şi nu se gândesc la consecinţe", a declarat inspectorul de patrulare, Iurie Busuioc. 

Mulţi dintre tinerii care urcă la volan fără permis, şofează şi în stare de ebrietate. Din cauza acestora, anul trecut au avut loc 142 de accidente, în urma cărora au murit 24 de oameni. Premierul Pavel Filip a cerut aplicarea unor măsuri urgente pentru redresarea acestei situaţii. 

"Eu cer ca să fie întreprinse măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool", a specificat premierul Pavel Filip.

Ministrul Justiţiei propune înăsprirea sancţiunilor pentru asemenea încălcări.

"Amenda pentru persoanele fizice va creşte de la trei la 15 mii de lei. Persoana vinovată va fi lipsită de permisul de conducere. Pe lângă aceasta dorim să micşorăm nivelul admis de alcool în sânge",a menţionat ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari. 

La sfârşitul lunii trecute, trei tineri din raionul Edineţ au murit, după ce maşina, condusă de un tânăr fără permis, s-a izbit de un copac.

Tot în luna februarie, un alt accident înfiorător s-a produs lângă satul Budeşti. Doi copii au murit, după ce automobilul, condus de un minor de 17 ani, s-a lovit de un copac. Maşina i-a fost încredinţată băiatului de tatăl său, care era în stare de ebrietate. O altă tragedie a avut loc la începutul lunii martie. Atunci, un student de 22 de ani, care conducea fără permis, a lovit mortal o fetiţă de nouă ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu