În Republica Moldova au fost înregistrate cinci cazuri de rabie. În ce raioane au fost depistate

Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au identificat cinci cazuri pozitive de rabie pe teritoriul Republicii Moldova. Rabia a fost confirmată de către secția virusologie a Centrului Republican de Diagnostică Veterinară.

Astfel, cele cinci cazuri pozitive de rabie au fost depistate la trei bovine în raioanele Fălești (2 cazuri) și Nisporeni, la un șobolan în municipiul Chișinău și la o vulpe în raionul Anenii Noi.  

De asemenea, ANSA informează și despre depistarea unui caz de loca europeană ce se regăseşte la albini, în raionul Dubăsari, confirmată în secția bacteriologie.

Potrivit ANSA, atunci când se depistează astfel de focare, are loc dezinfecția, se face vaccinarea după necesitate a tuturor animalelor din zona în care a fost depistat focarul şi are loc informarea tuturor cetățenilor despre restricțiile care sunt puse în localitate. Cadavrul animalului este ars și rămășițele sunt îngropate. 

Rabia sau turbarea este o boală infecțioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, care se găsește în saliva animalelor infectate. Boala este răspândită în populația de vulpi și se transmite animalelor sălbatice şi domestice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu