În raionul Sângerei se vor repara 30 de drumuri locale (FOTOREPORT)

Embed:

Tot mai mulţi cetăţeni se bucură de drumuri asfaltate. În raionul Sângerei, au fost reparate opt din cele 30 incluse în cadrul Programul "Drumuri bune pentru Moldova". Pe altele trei - lucrul este în toi. În total, pentru reparaţii, au fost alocate 45 de milioane de lei. 

În satul Cotiujenii Mici din Sângerei se repară un drum de 500 de metri care face legătura între instituţiile publice din localitate. Pentru reparaţia lui s-au alocat aproape 1 milion de lei.

Locuitorii din Cotiujenii Mici sunt fericiţi că proiectul a ajuns şi în satul lor.

"Noi babele mai umbla în galoşi, dar copiii la şcoală cum să se ducă? Bine fac, lasă să-l facă că trebuie de făcut."

"Era foarte rău, dar acum ne pare bine că se face ceva spre bine. Avem speranţa că se va face nu doar aici, dar tot satul. "

"Era foarte rău până acum, nişte gropi că îţi săreau roţile la maşină. "

În curând aici va fi aplicat stratul de asfalt.

"Curăţim marginea bordurii de noroiul care a fost adus de apă, ca după asta să se usuce tot şi să punem asfaltul."

Şi în satul Sângereii Noi au fost reabilitate trei porţiuni de drum, fiecare cu lungimea de un kilometru. Lucrările au costat un milion de lei.

Oamenii spun că este pentru prima dată când în satul lor se repară drumurile.

"Acum e foarte bine, cred că vor mai continua un pic să-l amenajeze, dar e foarte bine acum. Nu s-au făcut niciodată. Eu cel puţin de când trăiesc nu ţin minte."

" Era cu şibioncă şi era destul de greu de mers. Dar acum e tare bine, performant, e foarte fain."

"Era rău tare, erau gropi, dar acum foarte bine au făcut. Era rău, nişte gropi pe aici straşnic. Demult trebuiau să facă aşa ceva, acum e mult mai bine."

"Drumul care duce spre primărie şi spre grădiniţă. Suntem foarte mulţumiţi. Mergem deja pe drum frumos, plăcut şi copiii îi ducem cu plăcere la grădiniţă. Suntem mulţumiţi. "

Reprezentanţii Administraţiei de Stat Drumurilor susţin că vor încheia reparaţia drumurilor chiar mai devreme decât au prognozat.

"Cei de la conducere ne-au pus termenul până în data de 24 septembrie, noi mergem după grafic şi vom efectua lucrările în timp", a spus directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor Bălţi, Serghei Pcela.

Programul "Drumuri bune pentru Moldova" a fost lansat de Partidul Democrat. În cadrul acestuia, vor fi reparate aproximativ 1200 de kilometri de drumuri. Potrivit estimărilor, costul total al lucrărilor este de 1,6 miliarde de lei. 500 de milioane vor fi alocate din Fondul Național Rutier, iar restul, din Bugetul de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu