În premieră, Moldova găzduieşte Conferinţa Turismului Vitivinicol. Participanţii vor ajunge astăzi în ţară. Unde vor merge

Embed:

Premieră pentru Moldova. Țara noastră va găzdui mâine şi poimâine cea de-a treia Conferință Mondială a Turismului Vitivinicol pe lângă ONU. La prestigiosul eveniment vor lua parte reprezentanţi din 60 de ţări, iar scopul principal este de a promova imaginea Moldovei pe plan internațional ca destinație vitivinicolă.

Participanții conferinței vor ajunge astăzi în țară, iar la amiază vor face o excursie la Mileștii Mici, urmată de o cină la Muzeul Național de Istorie al Moldovei, la care se vor alătura ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și Jaime Cabal, secretarul general adjunct al Organizației Mondiale a Turismului.

Mâine va începe conferința propriu-zisă, care va fi găzduită de Castelul Mimi. Premierul Pavel Filip, ministrul Chiril Gaburici și Jaime Cabal vor ține discursuri de deschidere. După masă se va da startul primei sesiuni, care se va axa pe dezvoltarea turismului vitivinicol și crearea noilor locuri de muncă în acest domeniu.

Se va mai discuta despre bunele practici implementate de alte țări. Participanții vor face o excursie şi la vinăria Asconi, unde va ține un discurs secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU, Zurab Pololikashvili.

A doua zi, conferința va fi găzduită de complexul etno-cultural Vatra. Acolo se va vorbi despre promovarea și organizarea evenimentelor pentru atragerea turiștilor.

Conferința se va încheia cu o excursie la Cricova, urmată de un dineu oficial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu