ÎN PRAGUL DISPERĂRII: HoReCa a lansat o petiţie prin care cere anularea majorării TVA

Embed:

Angajaţii sectorului Horeca au lansat o petiţie on line, prin care cer anularea iniţiativei autorităţilor de a majora cota TVA de la 10 procente la 20.

Aceştia scriu în petiţie că sectorul gastronomiei nu va putea deveni unul competitiv pe plan european şi nici măcar în comparaţie cu ţările vecine, atâta timp cât vom avea cea mai înaltă cotă de impozitare din regiune.

De exemplu, în România, cota TVA este de 5 procente, adică de patru ori mai mică decât cea pe care noul guvern vrea să o impună.

Iniţiatorii petiţiei au mai scris că un TVA de 10 procente le permite să ofere salarii decente angajaţilor, dar şi să ofere întreg pachetul social.

Sectorul Horeca susţine că odată cu dublarea cotei TVA şi majorarea preţurilor la resursele energetice, preţul final în unităţile de alimentaţie publică vor creşte simţitor.

Totodată aceste majorări nu vor permite creşterea salariilor a moldovenilor rămaşi în ţară, iar puterea de cumpărare a clienţilor va cădea. Ulterior, petiţia urmează să fie înaintată ministerului finanţelor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu