În PMAN a fost deschis Orășelul Siguranței. Zeci de copii au fost informaţi despre siguranța în trafic

Embed:

Zeci de copiii au avut ocazia să înveţe direct de la poliţişti cât de importantă este siguranța în trafic. Lecţiile publice au avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul General al Poliției împreună cu câțiva agenți economici. De popularitate în rândul celor mici s-a bucurat mașina poliției rutiere.

”- Te iubesc, Alina !”

”Este un eveniment foarte distractiv, atât pentru copii, dar și pentru părinți. Am ieșit cu toată familia. După cum vedeți nu se pot dezlipi de mașina poliției.”

”Când o să fiu mare o să mă fac bărbat. Eu atunci o să merg cu mașina de poliție.”

În timp ce copiii făceau cunoștință cu echipamentele polițiștilor, părinţii și bunicii acestora au testat simulatorul de accidente.

”- Oho ! E bun măi ! - Asta 12 km, data viitoare o să cuplați centura de siguranță.”

”- Cum vi sa părut simulatorul? - A fost puțină frică cum s-ar spune. Dacă era viteza mai mare putea fi mai rău.”

Locuitorii Capitalei spun că asemenea evenimente sunt binevenite.

”Trebuie organizate mai des așa. Evenimente deoarece ele în primul rând informează copii și în al doilea rând responsabilizează părinții.”

”Cât mai des de ar fi asemenea evenimente. Ne bucură faptul că poliția Republicii Moldova se încadrează cât mai activ în așa lucruri frumoase. ”

La rândul lor, organizatorii au declarat că prin astfel de acţiuni putem crea o societate mai sigură.

”Un copil este o carte curată și ce scriem în această carte asta o să și urmeze toată viața. Respectiv dacă o să venim cu acest mesaj pentru copii cred că da, o să reușim să ridicăm nivelul de securitate pentru copii noștri”,  a spus organizatorul, șeful serviciu IGP, Pavel Apostol.

Timp de câteva ore, ”Orășelul Siguranței” a fost vizitat de aproximativ 300 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu