În plină pandemie de coronavirus, o icoană Făcătoare de Minuni a fost plimbată pe străzile din Focșani (VIDEO)

La Focșani, preoții au scos din lăcașul de cult Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuţi, pe care au plimbat-o cu mașina prin tot orașul.

Evenimentul religios a avut loc cu aprobarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, informează Libertatea.

În maşina cu boxele audio se afla un bărbat cu un steag tricolor. Mașinile s-au oprit pentru foarte scurt timp la bisericile aflate pe parcursul traseului, unde oamenii au întâmpinat icoana cu flori. Convoiul era însoțit și de un preot care îi tămâia pe localnici.

Procesiunea religioasă a ținut mai bine de o oră, iar Icoana Făcătoare de Minuni urmează să ajungă la Adjud  și în Nehoiu, județul Buzău.  

Acţiunea a avut loc cu aprobarea Arhiepiscopiui Buzăului şi Vrancei, care a mai organizat și în trecut astfel de slujbe.

Zilele trecute, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis o serie de îndrumări actualizate pentru parohii şi mănăstiri, în contextual crizei cauzate de coronavirus. Printre măsuri trebuie amintite următoarele: slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanţa de minimum un metru între cei prezenţi.

În același timp, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 367, în creștere cu 59 în ultimele 24 de ore.

loading...

Lasă un comentariu