În plin sezon agricol, preţurile legumelor autohtone au explodat. Cât costă un kg de roşii

Embed:
În plin sezon agricol, preţurile legumelor autohtone au explodat. Cel mai mult s-au scumpit roşiile care acum costă între 18 şi 28 de lei şi castraveţii, care ajung şi la 25 de lei pentru un kilogram. Vânzătorii spun că de vină ar fi vremea instabilă şi precipitaţiile abundente care au distrus o bună parte din culturile agricole de sezon.

"Dintr-o seră dacă el colecta la undeva poate 100 de lăzi de castraveţi, el acum colectează la 50. Anul trecut, chiar în perioada asta, roşiile erau undeva de la şase, până la opt lei. Castravetele tot a fost ieftin, tot aşa, undeva cinci, şase, şapte lei."

"Dar cum să le pun mai ieftin dacă nu-i, încă două săptămâni şi nici acestea nu o să fie. Anul acesta e frig, noaptea e frig, ziua e cald şi nu cresc."

Sunt şi agricultori care vând produsele mai ieftin, dar numai ca să nu rămână cu marfa nevândută.

"Le-am pus mai ieftine deoarece ele sunt de deal şi ele nu rezistă mult timp şi de asta le-am pus mai ieftine ca oamenii să cumpere să venim mâine cu altele."

Cu toate acestea, vânzătorii nu duc lipsă de cumpărători, deoarece a început sezonul conservelor. Oamenii spun că au observat fluctuația preţurilor şi la alte legume, nu doar la roşii şi castraveţi.

"Este totul foarte scump, mai ales pentru pensionari. Ce este asta, în mijlocul verii 20 de lei roşiile, 20 de lei castraveţii, cartoafele opt lei cea mai ieftină, totul este foarte scump."

"Îs foarte scumpe, îs foarte scumpe, mai ale corespunzător la salariile noastre. În perioada asta am cumpărat cu şapte-opt lei, dar acum uitaţi-vă, 14 lei."

VOX RO "Anul trecut erau mai mici, deja puteai să iei castraveţii cu şase, cu şapte lei, dar acum mari, cu 15 lei."

Potrivit comercianţilor, preţul a rămas neschimbat la ardei, care se vând cu 11 lei kilogramul şi la morcov şi ceapă, care costă până la opt lei pe kilogram.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu