În perioada sărbătorilor pascale vameşii vor lucra în REGIM SPORIT

Embed:

În ajunul sărbătorilor de Paşti, autorităţile vamale din Republica Moldova şi România au dispus o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare la traversarea frontierei.

Astfel, autorităţile vor suplini numărul de personal în cadrul ambelor administrații vamale, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare.

”Vama din Moldova va activa la capacitate maximă pentru a face față fluxului sporit de călători, specific acestei perioade. Ne-am mobilizat toate forțele pentru a degaja circulația în cazul unui flux sporit și voi merge să verific personal cum e asigurat acest lucru”, a subliniat şeful Serviciului vamal, Vitalie Vrabie.

La rândul său, Ștefan-Cosmin Doliș a declarat că:

”Vama română va asigura fluidizarea traficului prin agrenarea personalului necesar în punctele de frontieră, efectuarea unei analize de risc pentru desfășurarea unui control amănunțit atunci când este cazul și sprijiniți de autoritatea vamală din Republica Moldova, vom acționa acolo unde se constată că traficul transfrontalier  este îngreunat. În acest sens, vom mobiliza echipele mobile și canine pentru efectuarea controalelor operative.”

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu