În Parlamentul European a fost creat un grup de prietenie pentru Republica Moldova

Moldova este tot mai susținută în Parlamentul European. La inițiativa eurodeputatei Norica Nicolai, în Parlamentul European a fost creat un grup de prietenie Moldova - UE. Acesta va uni forțele care promovează aderarea țării noastre la blocul comunitar.

"Am decis să generez crearea unui grup de prietenie pentru Republica Moldova în Parlamentul European, pentru că avem nevoie cu toții, și dumneavoastră, și parlamentarii europeni, de o bună înțelegere a realităților din Republica Moldova și de un suport permanent pentru parcursul european al Republicii Moldova.", a declarat eurodeputata Norica Nicolai.

De asemenea, europarlamentarul a declarat că grupul lansat prognozează activități în următoarele două săptămâni, pentru a face Republica Moldova mult mai vizibilă la Bruxelles, în parlamentul European, la Comisia Europeană.

Norica Nicolai a mai adăugat că Republica Moldova este susținută de foarte mulți membri ai Parlamentului European, care cred în capacitatea Moldovei de a fi într-o zi membru UE.

"Dacă mai mulți deputați europeni vor lucra împreună cu autoritățile din Republica Moldova, cu Guvernul, cu Parlamentul, poate acest parcurs va fi unul mai scurt.", a spus Norica Nicolai, solicitată telefonic de Publika TV.

Europarlamentarul și-a exprimat dorința ca drumul Republicii Moldova spre Europa să fie unul mai ușor și mai scurt, dat fiind faptul că foarte mulți parlamentari europeni respectă cetățenii moldoveni și țara.

Inițiativa este susținută de autoritățile de la Chișinău, care spun spun că europarlamentarul Norica Nicolai cunoaște foarte bine situația din Moldova, dar și din regiune. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că acest grup de prietenie reprezintă o nouă posibilitate de comunicare în contextul în care sunt voci sceptice în ce privește viitorul UE și al Parteneriatului Estic.


"Cred că beneficiile sunt reciproce. Pentru UE e bine să știe mai mult despre Moldova și care sunt rezultatele sau eșecurile din Moldova, dar și pentru RM este important să îi apropiem pe eurodeputați, europarlamentari, pentru a înțelege mai bine care este situația din regiune, inclusiv în Republica Moldova. ", a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu