În oraşul Buzău din România va fi deschis un centru de izolare împotriva coronavirusului

Măsuri luate de autoritățile de sănătate publică din oraşul Buzău, România, în contextul epidemiei de coronavirus din China. Persoanele care se întorc din China la Buzău, după ce au intrat în contact cu persoane infectate, vor fi izolate într-un centru special, deschis într-o fostă tabără școlară, anunţă libertatea.ro.

După ce la Buzău au ajuns mai multe persoane care au fost recent în China, afectată de epidemia cu coronavirus, autoritățile județene au fost obligate să identifice un spațiu în care să poată fi izolați și tratați eventualii pacienți care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus. În urma analizei efectuate la nivel județean județean, s-a ajuns la concluzia că locul cel mai potrivit pentru o astfel de unitate este fosta tabără școlară de la Arbănași, aflată la circa 35 de kilometri de municipiului Buzău. Unitatea în care vor putea fi cazate 20 de persoane corespunde normelor de igienă, are apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare.

Tabăra ”Arbănaşi”, din comuna Beceni, nu mai este folosită în prezent pentru cazarea elevilor, aici urmând a fi izolați și monitorizați buzoienii care intră în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus. În funcţie de numărul persoanelor cu înalt risc pentru transmiterea infecţiei, capacitatea de cazare poate fi extinsă.

Direcţia de Sănătate Publică va asigura personalul medical şi materialele dezinfectante.

În prezent, la Buzău, 17 persoane sunt monitorizate de medicul epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Este vorba despre chinezi, dar și buzoieni care s-au întors recent din China. Cinci persoane sunt în carantină de la începutul lunii curente. Ei nu prezintă semne de infecție cu coronavirus, însă trebuie să rămână izolați la domiciliu până la 14 zile. Zilele trecute, 12 chinezi au ajuns în județul Buzău și au fost plasați în carantină. Nouă locuiesc la Pârscov, acolo unde este societatea la care sunt angajați, iar trei într-un cartier select al Buzăului.

Conducerea DSP Buzău spune că cetățenii abia întorși din China au obligația de a rămâne izolați la domiciliu până la 14 zile, monitorizarea făcându se însă periodic, prin telefon.

"La nivelul Buzăului au sosit 12 cetăţeni chinezi care sunt angajaţi ai unei societăţi care-şi desfăşoară activitatea la nivel judeţului. Au fost contactaţi de DSP şi am constatat că la acest moment starea de sănătate e bună, se monitorizează temperatura, pentru orice afecţiune e contactat medicul epidemiolog. Sunt la domiciliu izolaţi, nu au voie să iasă din acest domiciliu, nu au cum să fie păziţi fizic, sperăm să nu iasă din case", a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

loading...

Lasă un comentariu