În noaptea aceasta am trecut la ora de iarnă 2019. Cum ne afectează schimbarea

Moldova a trecut, duminică dimineață, la ora de iarnă. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, ora 04.00 a devenit 03.00, astfel ca noaptea va fi mai lungă cu o oră.

În fiecare an, la sfârșitul lunii octombrie se trece la ora de iarnă, moment în care noaptea devine mai lungă și ziua mai scurtă. Când se trece la ora de iarnă 2019 – când se schimbă ora în 2019 La ora de iarnă 2019 s-a trecut în ultimul weekend din octombrie, ultima noapte de sâmbătă spre duminică, mai exact în noaptea de 26 spre 27 octombrie.

La această dată, ora 4:00 a devenit ora 3:00. Trecerea la ora de iarnă înseamnă că vom dormi mai mult cu o oră, deoarece ceasul este dat înapoi cu o oră.

Mecanismul cunoscut prin care se schimbă ora, atât primăvara, cât și toamna, este folosit de peste 100 de ani vechime de mai multe țări din întreaga lume, mai exact 70 de țări, scrie libertatea.ro.

Nu toate țările au aceeași perioade stabilite pentru schimbarea orelor. Neo-zeelandezul Hudson este cel care a gândit pentru prima dată posibilă introducerea acestui tip de orar. Înainte de schimbarea orei, în luna septembrie se întâmplă și echinocțiul de toamnă 2019. Atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică are loc echinocțiu de toamnă. Pe data de 23 septembrie, echinocțiul reprezintă în mod oficial sfârșitul verii.

După data de 23 septembrie, zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi, iar asta se păstrează până la solstițiul de vară, în jurul datei de 21 iunie 2020. Ora de iarnă 2019 – cum suntem afectați când se schimbă ora în 2019 Specialiștii susțin că avem nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta la ora de iarnă. Odata cu trecerea la ora de iarnă, cu toții trebuie să ne schimbăm ora de somn și să adormim cu o oră mai devreme.

Simptomele pot fi diferite de la o persoană la alta, iar printre cele mai frecvente sunt: dificultatea de a ne trezi dimineața, stări de rău, astenie și nervozitate generală. Până când se mai face trecerea la ora de iarnă și de vară Parlamentul European a votat în matie 2019 pentru a se renunța la ora de vară, la nivelul Uniunii Europene. Măsura va intra în vigoare în anul 2021. Concret, țările care vor să mențină ora de vară vor face o ultimă schimbare în ultima duminică din martie 2021. Țările care vor să rămână la ora de iarnă vor face trecerea la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie 2021.

Lasă un comentariu