"În municipiul Chișinău nu avem autobuze reutilate", declară Lilian Copaci, șeful direcției transport public din cadrul primăriei

"În capitală nu avem autobuze reutilate", a declarat Lilian Copaci, șeful direcției transport public din cadrul Primăriei mun. Chișinău, în cadrul emisiunii "Țara lui Dogaru", difuzată în această seara la Publika TV.

În același timp, Roman Mihaieș, șeful departamentului Protecția Consumatorului afirmă că situația e alta. "Chiar dacă în pașaportul tehnic este menționat că mașinile nu sunt reutilate aici în Moldova, deseori ele sunt reutilate în țările de origine și ajung în țara noastră cu așa-zisele "acte în regulă".

Totuși, reprezentantul Primăriei or. Chișinău susține că autoritatea publică locală  se conduce de regulamentul auto pentru călători și bagaje din anul 2006. Totodată, acesta spune că există un nou proiect de lege, care ar putea intra în vigoare în curând.

Ambii invitați ai emisiunii au declarat că anul acesta pentru prima dată, polițiștii au recunoscut că majoritatea accidentelor s-au petrecut din cauza drumurilor avariate.

Menționăm că în această dimineaţă la intrarea în Capitală, pe strada Vadul lui Vodă, a avut loc un accident rutier în care o femeie a murit şi alţi nouă oameni au fost răniţi. Microbuzul, cu cei 20 de pasageri, venea din satul Bălţata, raionul Criuleni. Din primele cercetări rezultă că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de frânare.

Poliţia rutieră a înregistrat, în acest an, peste 570 de accidente rutiere, în care au decedat 76 de oameni, iar peste 730 au fost răniţi. Dintre toate accidentele, în 18 au fost implicate microbuze, în urma cărora 32 de oameni au fost răniţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu