În Moldova va fi turnat un film documentar pentru Festivalul de la Cannes

Embed:

În Moldova va fi turnat un film documentar pentru Festivalul de la Cannes. Este vorba despre trilogia "Stone Water Flame", regizată de norvegianul David Kinsella. Filmările pentru prima şi a doua parte au avut loc în Sudan şi în Koreea de Nord, iar finalul - în ţara noastră. Acum câteva zile a fost filmat şi trailer-ul, cu participarea actorilor moldoveni.

Trailerul a fost filmat la Circ, Gara de Nord şi alte locaţii din Chişinău. Pelicula redă istoria unei fete salvate de un orb. Potrivit actorului şi producătorului executiv al proiectului, Vitalie Perciun, ultima parte a filmului va avea 30 de minute.

"Filmul este pentru un ecran mare. Eu joc rolul personajului Dima, traficantul. Cea mai complicată a fost ultima zi de filmare, pentru că am filmat în circ, în sala mare şi acolo este foarte frig", a menţionat Vitalie Perciun.

Rolul salvatorului este interpretat de un nevăzător. "Nu mi-a fost aşa de greu să redau personajul, deoarece de 44 de ani lucrez cu nevăzătorii. Îmi place mult şi muzica şi să fiu actor, şi să recit poezii", a relatat actorul Nicolae Ciobanu.

Trilogia "Stone Water Flame" este un lung metraj cu elemente de ficţiune şi animaţie. Cea de-a treia parte va fi filmată de o echipă de operatori din Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu