În Moldova va fi creat primul laborator de verificare a tehnicii militare

În ţara noastră va fi creat, până la sfârşitul anului, primul laborator de verificare a tehnicii militare, aflată în gestiunea Ministerului Apărării. În prezent, instituţia nu dispune de un sistem de control modern, iar din această cauză, zilnic, există riscul producerii unor incidente sau chiar explozii provocate de utilajele şi maşinile deteriorate. 

"O metodă de verificare a munițiilor este după aspect, care se face și pînă în prezent în armata națională. Adică se verifică dacă muniția arată bine, dacă nu are ceva impurități sau dacă prezintă ceva urme de corozie. Următoare etapă este verificarea în condiții de laborator. Se preleviză probe de exploziv si se transmit lalaborator", a spus locotenent-colonel, Andrei Camerzan. 

În ultimii nouă ani, Armata Naţională a distrus aproximativ 1.700 de tone de muniţii, cele mai multe fiind cu termenul de exploatare expirat.

În prezent, tehnica militară a Ministerului Apărării este păstrată în cinci depozite din ţară.

În ultima perioadă, în baza unui proiect extern de un milion de euro, în aceste încăperi au fost instalate camere de supraveghere.

De asemenea, la începutul acestui an, Armata Naţională a primit un nou lot de tehnică militară din partea Guvernului Statelor Unite. Este vorba despre 41 de vehicule şi autocamioane. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu