În Moldova va fi construit un complex memorial în amintirea echipajului SMURD, decedat în accidentul aviatic din Cantemir

Un complex memorial va fi edificat în amintirea celor 4 membri ai echipajului SMURD din România, care și-au pierdut viața în urma tragicului accident aviatic produs la data de 2 iunie 2016, în satul Haragîș, raionul Cantemir, în cadrul unei misiuni de salvare pe teritoriul țării noastre. Decizia a fost luată astăzi de către Cabinetul de miniștri.

Complexul memorial va fi construit pe terenul administrației Agenției SILVA-SUD Cahul-fond forestier, exact în locul unde a avut loc accidentul. 

Prin acest gest sunt comemoraţi aceşti adevărați eroi care și-au sacrificat propria viață încercând să salveze viața cetățenilor Republicii MoldovaCheltuielile pentru lucrările de edificare a complexului memorial vor fi acoperite din contul surselor financiare provenite din donații și sponsorizări.

Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a decis instalarea unei plăci comemorative poetei Leonida Lari, personalitate importantă a culturii și istoriei noastre și un adevărat patriot al acestui pământ. Placa va fi instalată pe fațada blocului în care a trăit poeta, din strada Nicolae Iorga nr.7, sectorul Buiucani, municipiul Chișinău.

PUBLIKA.MD aminteşte că un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit în data de 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Printre ipotezele accidentului se numără: o defecţiune a elicopterului,  o eroare umană în pilotarea aparatului de zbor, dar şi condiţiile meteorologice nefavorabile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu