În Moldova sunt disponibile circa 5.000 de locuri de muncă cu salarii de până la 50.000 de lei

Embed:

Aproape 5.000 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la începutul acestui an. Cele mai multe sunt disponibile în orașele Chişinău, Ungheni şi Cahul. Şomerii pot obţine salarii ce variază între 1.500 şi 50.000 de lei. 

Datele arată că peste 1.300 de posturi vacante sunt oferite persoanelor cu studii superioare şi medii de specialitate. Cele mai multe dintre aceste sunt pentru asistenți medicali, contabili şi programatori.

Absolvenţii şcolilor profesionale şi muncitorii necalificaţi se pot angaja în calitate de croitori, muncitori auxiliari şi operatori la calculatoare. Pentru aceste şi alte meserii sunt disponibile peste 3.500 de locuri de muncă.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cea mai plătită funcție este cea de manager de proiecte informatice. Angajatul în acest post ar putea obține în Chișinău un salariu de la 9.000 până la 50.000 de lei.

De asemenea, un consultant în oraşul Nisporeni este plătit cu 10.000 de lei pe lună.

Un şef de departament într-o întreprindere din Capitală sau un contabil primește o leafă de până la 10.000 de lei, iar un inginer în telecomunicaţii - 6.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu