În Moldova se vinde salam moldovenesc... făcut din carne braziliană

Embed:

În Moldova se vinde salam moldovenesc... făcut din carne braziliană. Un fost şef de direcţie din cadrul Serviciului Vamal a făcut astăzi publică o schemă prin care carnea adusă din Brazilia era doar amestecată cu sare şi piper şi vândută mai ieftin. Firma care importa carnea era scutită de taxe vamale, iar taxa pe valoare adăugată, pe care o plătea statului, era de două ori mai mică.

O spun vameşii care ani la rând s-au opus singurei întreprinderi care importă carne printr-o Zonă Economică Liberă.

Este vorba despre fabrica din Zona Economică Liberă Tvardiţa - Carne Sud.

Întreprinderea Carne Sud importă producţia de la o companie off – shore de pe insulele Virgine Britanice, acolo unde sunt achitate taxe reduse. Carnea este adusă din acest paradis fiscal în Zona Economică Liberă Tvardiţa, unde statul îi asigură alte scutiri. De aici ajunge la cele mai cunoscute combinate de carne moldoveneşti. Iar în final de aceste produse ne bucurăm noi.

Am mers la Tvardiţa unde am încercat să vedem procesul de prelucrare a cărnii. Administratoarea afacerii ne-a condus în interior dar fără camera de luat vederi. Ea a explicat felul în care este prelucrată carnea.

Până la raft, originea cărnii se pierde, pentru că odată tratată ea se transformă în produs autohton. Măsura anunţată de ministrul agriculturii are menirea de a le oferi consumatorilor posibilitatea să ştie exact ce mănâncă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu