În Moldova a apărut Fundaţia pentru o Democraţie Modernă, vrea să dezvolte societatea civilă

Embed:

Mai mulţi experţi şi activişti civici cu viziuni politice de stânga au decis să-şi unească eforturile, pentru a ajuta Republica Moldova să se apropie de Uniunea Europeană.

Ei au lansat Fundaţia pentru o Democraţie Modernă, care îşi propune să modernizeze clasa politică şi să dezvolte societatea civilă.

"Avem ambiţia de a promova valori europene şi social-democrate de care societatea are nevoie. Dezvoltarea cooperării politice la nivel european şi îmbunătăţirea relaţiilor transatlantice reprezintă unul din scopurile noastre principale pe care vom pune mare accent", a spus preşedintele FDM, Cristina Balan.

"Fundaţia pentru o Democraţie Modernă este un prim caz când se instituie o organizaţie neguvernamentală care ia la bază activităţi o ideologie. Este important atât pe plan intern, pentru promovarea acestor valori, pentru educarea valorilor social-democrate în sânul societăţii moldoveneşti", a afirmat vicepreşedintele PDM, Marian Lupu.

De o atenţie specială din partea organizaţiei vor avea parte tinerii cu iniţiativă.

"Sunt în Republica Moldova mulţi şi foarte mulţi tineri care împărtăţesc valorile social-democrate. Iniţiativa dumneavostră este binevenită şi sunt sigur că obiectivele dumneavoastră vor fi atinse", a spus preşedintele TDM, Alexandru Cauia.

"Vocile pro-europene trebuie să se audă mai mult în Republica Moldova, tocmai pentru că bătălia este departe de a fi câştigată."

Consiliul director al Fundaţiei este format din cinci membri fondatori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu