În mai multe oraşe din ţară au fost instalate corturi anticaniculă

Embed:

Salvatorii au instalat astăzi mai multe corturi anticaniculă în câteva oraşe din ţară. Punctele de reabilitare au fost amenajate în cele mai aglomerate locuri. Corturile sunt dotate cu dozatoare de apă, iar salvatorii sunt la dispoziția oamenilor pentru a oferi primul ajutor în caz de necesitate.

Salvatorii au instalat corturile anticaniculă pentru a ajuta oamenii care se află pe străzi la orele amiezii. Aceştia pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare.

"Pur simplu se apropie, cer apă, noi scriem în listă ca să ducem evidența câți oameni s-au apropiat, cu ce problemă și atât", a spus salvatorul Eugeniu Vizitiu. 

Atât trecătorii, cât și oamenii care muncesc în preajmă nu au ezitat să bea câte un pahar de apă rece la corturile amenajate.

În Capitală sunt amenajate cinci astfel de corturi în cele mai aglomerate locuri din fiecare sector. Punctele vor activa în cea mai fierbinte parte a zilei, între orele 11:00 și 18:00.

"Scopul acestor corturi este ca oamenii să poată beneficia de apă potabilă, întrucât temperaturile sunt foarte ridicate, iar în orele de vârf este destul de periculos să ne aflăm la soare. Aici oamenii vor putea să se odihnească, iar în caz de necesitate vor primi și primul ajutor calificat oferit de salvatori", a spus ofițerul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu. 

Două astfel de corturi anticaniculă au fost instalate şi la Bălți, iar la Cahul și Comrat au fost amenajate câte un punct de reabilitare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu