În luna martie, vor primi tablete toţi deputaţii, chiar şi cei care nu vor. Ce spune secretarul general al Parlamentului

Embed:

Deputații vor primi noile tablete deja în luna martie, iar decizia în acest sens este definitivă.

Anunțul a fost făcut, vineri, 14 februarie, de către secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, tabletele vor fi repartizate şi celor aleşi ai poporului, care recent au declarat că vor refuza gadgeturile. 

"Deputații nu pot refuza, nu este tableta lor, ci a plenului, a parlamentului, după ei vin alţi deputați care se vor folosi", a menţionat Adrian Albu.

Gadgeturile ar urma să eficientizeze munca aleșilor poporului și vor securiza procesul de votare în timpul ședințelor de plen. Totuși, administrația legislativului nu cunoaște când va fi implementat votul electronic și nici când va funcționa sistemul centralizat de distribuție a informațiilor.

"Când vor folosi deja deputaţii? Păi, întreabă pe ei. Avem deputaţi foarte dibaci care ştiu să folosească. Noi vom face o instruire şi vom porni. Este un sistem nou, iniţial cred că va trebui de lucrat. Chiar deputaţii vor trebui să depună mult efort", a spus secretarul general al Parlamentului

Acum câteva zile, a fost selectată compania care a câştigat licitaţia, anunţată de secretariatul Parlamentului. Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile.

"Acest lucru totodată ar exclude un şir de cheltuieli suplementare a Parlamentului. În timp, noi ne putem dezice de hârtie, de toner, scanere, printere, ca să nu fim pe urmă învinuiţi ca să falsifică voturi, ca anumite persoane dau acces necontrolat la acest soft, a fost condiţie ca nu poate fi instalat pe laptopurile personale", a mai spus Adrian Albu. 

CITEŞTE ŞI Deputaţii socialişti vor tablete pentru care Legislativul va cheltui peste două milioane de lei. Alţi parlamentari CRITICĂ decizia


loading...

Lasă un comentariu