În lume este marcată Ziua mondială fără telefon mobil. Câți utilizatori de telefonie mobilă sunt în Moldova

Embed:

În Republica Moldova sunt peste 4 milioane de utilizatori de telefonie mobilă.

Cifra este mai mare chiar şi decât numărul de locuitori ai ţării. În secolul XXI, oamenii spun că nu îşi imaginează viaţa fără un smartphone, fără a naviga pe internet sau a expedia mesaje. Chiar şi de Ziua mondială fără telefon mobil, care este marcată astăzi, puţini renunţă la aceste dispozitive.

Ziua mondială fără telefon mobil a fost marcată pentru prima dată acum 16 ani, la iniţiativa scriitorului francez Philip Marso.

Noi avem în ţară însă un scriitor care nu a avut niciodată în viaţă un telefon mobil. Vorbim despre Emilian Galaicu - Păun.

"Telefonul mobil îi lipseşte de nişte ore de comunicare adevărată. Şi comunicare adevărată am în vedere nu doar ochi în ochi cu cineva drag, ci şi comunicarea cu cărţile", a spus scriitorul Emilian Galaicu-Păun. 

Au fost însă şi cazuri când lipsa telefonului i-a jucat festa scriitorului.

"Mi s-a întâmplat să intru în lift cu Vali Boghean şi liftul s-a oprit între etajele trei şi patru. Nici Vali nu avea telefon mobil, în schimb avea o traistă în care avea o ocarină, câteva fluiere şi timp de vreo 40 de minute, cât timp am stat în lift, mi-a cântat la tot ce se putea de cânta", a spus scriitorul. 

Departe de tehnologiile informaţionale se ţin şi bătrânii de la sate care rămân adepţii telefoniei fixe.

Eugenia Grama din satul Recea, raionul Râşcani, are 72 de ani şi nu a avut niciodată un telefon mobil. Atunci când are nevoie îl foloseşte pe cel fix.

"La bolniţă, când ceva, la salvare, eu pe acesta .... Când îmi trebuie să nu plătesc mult", a spus bătrâna.

 Datele oficiale arată că un moldovean vorbeşte lunar la telefonul mobil peste 260 de minute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu