În lipsă de stânci, sunt buni şi copacii. La Bălţi are loc un campionat de alpinism

Embed:

Zeci de tineri din nordul ţării, pasionaţi de alpinism, şi-au dat întâlnire la campionatul regional de turism montan. Din cauza vremii, participanţii au fost nevoiţi să schimbe stâncile din Buteşti pe copacii din Bălţi. Participanţii au vârste cuprinse între 10 şi 25 de ani.

La competiţie s-au înscris atât alpinişti profesionişti, cât şi începătorii. Pasionaţii de sporturi extreme s-au antrenat luni bune pentru acest eveniment:

"S-au schimbat cerinţele, în special este vorba despre echipament. Atunci când am început eu foloseam aceste centuri de siguranţă de pe timpul Uniunii Sovietice, acum până şi funiile sunt legate în alt mod."

"Pentru cei care practică alpinismul este important să fie rezistent, puternic şi să aibă multă răbdare pentru a obţine rezultate."

"Anul trecut am avut competiţii pe teritoriul Republicii Moldova, dar şi munţii Carpaţi. În Carpaţi pe parcursul a patru zile am parcurs o distant de peste 100 de kilometri, deşi a fost destul de greu, călătoria s-a dovedit a fi interesantă."

Pe durata competiţiei, tinerii au parcurs mai multe distanţe. Traseul a fost amenajat pe teritoriul staţiei “Tânărul turist” din Bălţi.

"Arbitrii au un volum mare de lucru, totul se desfăşoară la înălţime. Ne-am străduit să creăm condiţii asemănătoare cu cele din zonele stâncoase. Nu este pentru prima dată când în loc de stânci noi parcurgem aceste distanţe pe copaci, nu tot timpul avem ocazia să mergem la Butuceni, Trebujeni", a explicat antrenorul Iurii Koinov.

Campionatul se va încheia astăzi, iar câştigătorii se vor alege cu premii şi diplome.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu