În Libia vor fi organizate alegeri prezidenţiale legislative

Embed:

În Libia vor fi organizate alegeri prezidenţiale legislative în următoarele 18 luni. Anunţul a fost făcut de către reprezentantul Consiliului Naţional de Tranziţiei în cadrul conferinţei de la Paris. În acelaşi timp, Muammar Gaddafi, a declarat că intenţionează să lanseze un război de gherilă asupra rebelilor şi asupra celorlalţi duşmani ai săi.

În câteva mesaje audio difuzate la televiziunea Arrai, colonelul Gaddafi avertiza că nu intenţionează să se predea şi că ar putea lansa o bătălie lungă atât împotriva rebelilor cât şi împotriva forţelor NATO.

În mesaj, Gaddafi îi cheamă pe toţi să se pregătească pentru un război de gherilă cu lupte urbane şi rezistenţă populară în fiecare oraş pentru a învinge duşmanul de pretutindeni. Potrivit liderului libian, obiectivul este de a ucide inamicul oriunde ar fi, în Libia sau în străinătate. Gaddafi afirmă că nu va permite extragerea petrolul din ţara sa. El mai spune că oamenii care îl susţin sunt leii deşertului şi nimeni nu va avea acces la porturile şi la zăcămintele de petrol din Libia.

Înregistrările au fost difuzate cu ocazia aniversării loviturii de stat din 1 septembrie 1969, în urmă căreia colonelul Gaddafi a ajuns la putere, iar reprezentanţii NATO au anunţat că îşi vor continua operaţiunea militară pentru a proteja civilii.

Potrivit Al Arabiya, premierul fostului Executiv condus de Gaddafi a declarat că îi susţine pe rebeli şi ţine legătura cu reprezentanţii Consiliului Naţional de Tranziţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu