În ianuarie-septembrie, la serviciile structurilor de cazare colective au apelat 202 mii de turişti

Embed:

Aproximativ 200 de mii de turişti s-au cazat în hotelurile din Moldova de la începutul acestui an. Potrivit datelor statistice, majoritatea clienţilor acestor structuri de cazare sunt moldoveni.

În acelaşi timp, 150 de mii sau peste 70 la sută din numărul total al turiştilor care au avut nevoie de cazare sunt moldoveni. Numărul străinilor care au apelat la astfel de servicii este de aproximativ 54 de mii, sau puţin peste un sfert din totalul turiştilor cazaţi.

Numai 74 de mii sau 36,5 la sută din cei care au avut nevoie de cazare au apelat la serviciile hotelurilor. Datele statistice arată că, în perioada ianuarie-septembrie, a fost utilizată doar o treime din capacitatea structurilor de cazare din ţară.

Pe lângă acest fapt, cele mai solicitate sunt structurile de întremare, care au fost utilizate la nivel de aproximativ 64 la sută din capacitate.

Totodată, potrivit Biroului Naţional de statistică, pensiunile turistice şi hotelurile au fost solicitate la un nivel mai mic de 20 la sută din capacitate. Taberele de odihnă pentru elevi au activat la jumătate din capacitate, iar căminele pentru vizitatori - la nivel de 53 la sută din potenţial, mai arată datele Biroului Naţional de Statistică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu