În Guvernul Maiei Sandu ar putea fi mai multe ministere. VOR CREŞTE ŞI CHELTUIELILE

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea fi divizat în două instituţii, aşa cum a fost până la reforma administrației implementată de Guvernul Filip. Declaraţia a fost făcută de către premierul Maia Sandu, când a prezentat-o pe noua ministră, Ala Nemerenco, angajaților instituției. Sandu nu a venit cu argumente clare de ce este nevoie de separarea celor două ministere, dar a spus că se conduce de părerea ei personală.

"Părerea mea personală pentru moment, eu cred că a fost o decizie proastă fuzionarea celor două ministere. Eu nu înţeleg de ce oamenii nu au vrut să înveţe din experienţa precedentă, pentru că noi am mai trecut prin asemena fuzionări, am văzut că rezultatele sunt proaste. Vă zic că e opinia mea personală, dar eu o să optezi pentru separarea celor două ministere.", a spus Maia Sandu. 

Publika.md aminteşte că în urma reformării Guvernului, din 16 ministere au rămas doar 9, iar cheltuielile din bugetul de stat s-au redus cu peste 70 de milioane de lei pe an. Reforma a fost făcute de Guvernul Filip în 2017 şi a fost salutată de mai multe organizaţii internaţionale.  

Lasă un comentariu