În Germania militanţii ecologişti au încercuit parlamentul

Mai multe sute de tineri manifestanţi au încercuit vineri Reichstag-ul, sediul parlamentului german, pentru a le cere deputaţilor să acţioneze pentru protecţia climei, scrie agerpres.ro.

Aproximativ 900 de persoane au format un lanţ uman în jurul unei părţi a acestei clădirii emblematice din Berlin, al cărei acces a fost parţial interzis manifestanţilor.

Deputaţii germani s-au reunit vineri pentru ultima lor sesiune plenară înaintea vacanţei de vară. Pe pancartele afişate la intrarea în clădire se putea citi: 'Salut CDU (partidul conservator al Angelei Merkel), vechiul distrugător al mediului!' sau '2038 este prea târziu!' cu referire la decizia guvernului ca Germania să-şi închidă toate centralele pe bază de cărbune până în anul 2038.

Această mişcare a fost lansată cu câteva luni în urmă de către adolescenta şi militanta suedeză Greta Thunberg. Urmând exemplul său, studenţi şi elevi au absentat de la cursuri în zilele de vineri pentru a cere în stradă politici adecvate pentru urgenţele climatice, scrie presa din România.

loading...

Lasă un comentariu