În Găgăuzia începe înregistrarea candidaţilor pentru funcţiile de deputaţi ai Adunării Populare

Embed:

Campania electorală din Găgăuzia intră în fază activă. CEC-ul regiunii începe, astăzi, recepţionarea actelor candidaţilor pentru funcţiile de deputaţi în Adunarea Populară. Pentru parlamentul regional vor lupta membrii partidelor, mişcărilor politice şi candidaţii independenţi, care trebuie să adune cel puţin 300 de semnături.

Pentru a fi înregistraţi candidaţii trebuie să prezinte CEC-ului o declaraţie privind acordul său de a candida, copia buletinului de identitate, declaraţia despre venituri pentru anii 2010 şi 2011, CV-ul şi certificatul medical. Membrii partidelor şi mişcărilor politice vor fi nevoiţi să mai prezinte şi procesele verbale cu privire la nominalizarea acestora. Iar candidaţii independenţi vor fi înregistraţi dacă vor prezenta foile cu semnăturile locuitorilor din circumscripţia lor electorală.

Înregistrarea candidaţilor pentru funcţiile de deputaţi va dura până pe 9 august, iar scrutinul urmează să aibă loc pe 9 septembrie. Primul tur al scrutinului va costa bugetul regional în jur de 2 milioane de lei. În circumscripţiile în care niciun candidat nu va obţine mai mult de jumătate de voturi, pe 23 septembrie va avea loc al doilea tur al alegerilor. Alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei au loc în baza sistemului majoritar, adică a mandatelor de circuscripţii uninominale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu