ÎN FEBRA PREGĂTIRILOR pentru un nou an şcolar. Oamenii spun că nu se zgârcesc când e vorba de calitate

Embed:

A început febra pregătirilor pentru un nou an şcolar. Părinţii sunt în căutarea hainelor, ghiozdanelor, dar şi a rechizitelor. Ei condamnat deja de prima instanțăşi aleg ceea ce le este pe plac copiilor. Comercianţii profită de asta şi se întrec la produse cât mai colorate şi mai atrăgătoare pentru cei mici.

La unul din iarmaroacele şcolare, deschis în sectorul Buiucani al Capitalei, preţurile încep de la câteva zeci de lei şi ajung la câteva sute de lei.

Carolina Ungureanu povesteşte că a scos din buzunar mai mult de patru mii de lei pentru a satisface dorinţele fiicei sale, care se mută într-un alt liceu.

"Avem uniformă şcolară, totul este nou, culoare diferită, de aceea nu putem să folosim nimic din ceea ce am folosit anii precedenţi. Căutăm să fie calitativ, pentru că toate lucrurile le vor purta copii noştri şi atunci nu optăm pentru preţ mai mic, ci pentru lucru calitativ", a declarat Carolina Ungureanu, părinte.

Calitatea NU şi preţul este criteriul de care se ghidează şi alţi părinţi.

"- Ceea ce îi place lui, el îl va purta, lui îl iau, nimic deosebit, culori, desen, ceea ce preferă el. -La ce preţ vă uitaţi? - Clasa I, nu ne uităm la preţ, ne uităm la calitate şi la ceva bun. - Cât aţi investit? - La moment, vreo trei mii de lei", a declarat Elena Gujuman, părinte.

"- Nu căutăm în funcţie de preţuri, ce ne place luăm, ghiozdane, trening, hăinuțe. - Cât aţi cheltuit până acum? - Vreo 1200. - E scump? - Nu. Nu ne-am făcut încă un plafon, dar continuăm căutările."

Comercianţii spun că au preţuri
pentru orice buzunar.

"Avem pixuri la 15 lei, 25, caiete fabricate la noi în Moldova care sunt la 15 lei, avem carnețele antistres la 110 lei"

"Cred că preţurile sunt acceptabile. Avem la 250 până la 300, asta bluzițe şi fustițe, nu avem mai scump"

"Sunt la preţuri variate, de la 680-750-800. Este producere moldovenească şi producere turcească. Este piele naturală cum este modelul acesta, din piele de vită naturală"

"Avem rucsacuri diferite. Preţurile de la 390-450 şi deja cele mai scumpe vin modelele acestea, el costă 580"

Iarmarocul şcolar din sectorul Buiucani va fi deschis până în prima zi de şcoală.

Lasă un comentariu