În faţa noii provocări. Lotul naţional feminin de tenis, în toiul pregătirilor pentru FED Cup

Embed:

Tenismenele din lotul naţional de tenis al Republicii Moldova se află în toiul pregătirilor către o competiţie de mare anvergură, precum FED Cup, echivalentul campionatului mondial pe echipe.

În perioada 4-7 februarie "tricolorele" vor concura în grupa a doua a Zonei Euro-Africane. Competiţia se va desfăşura în capitala Finlandei, la Helsinki, iar tragerea la sorţi va avea loc chiar în ajunul startului competițiilor.

Cele opt echipe participante, printre care Danemarca, Israel, Portugalia sau Tunisia, vor fi împărţite în două grupe a câte patru.

Câştigătoarele grupelor și secundele clasate vor juca "încrucișat" și două învingătoare vor promova în grupa superioară, iar, conform unei scheme similare, două cele mai slabe din clasatele pe locurile 3 și 4 în fiecare grupă vor desemna două echipe ce vor retrograda.

Potrivit jucătoarelor şi căpitanului nejucător al reprezentativei ţării noastre, obiectivul primordial al echipei este menţinerea în această grupă.

Lotul naţional este compus din trei tenismene. Anastasia Vdovenco și Daniela Ciobanu se antrenează la Chişinău, Iana Tişcenco se pregăteşte în Spania.

"Este un lucru foarte important pentru tenisul moldovenesc. Vrem să demonstrăm că suntem capabili să ne reprezentăm țara cu brio pe arena internaţională. Bineînţeles că vom lupta din răsputeri. Va fi bine dacă nu vom retrograda, iar o eventuală calificare în prima grupă va însemna că jucătoarele au muncit excelent", a spus căpitanul nejucător, Republica Moldova, Alexei Leonov.

"Destul de dificil. Suntem trei jucătoare. Meciul de dublu va fi la fel de dificil. Iana Tişcenco nu este cu noi, nu ştim în ce formă este ea. Sperăm că ea se antrenează destul de intensiv. Aici vom încerca să ne antrenăm meciul de dublu cu Anastasia Vdovenco. O să încercăm să rămânem", a menţionat tenismenă, Republica Moldova, Daniela Ciobanu.

Liderul echipei noastre este Anastasia Vdovenco, care a revenit la lotul naţional după o pauză de cinci ani.

"Este un eveniment foarte important! În primul rând, este interesant să joci la reprezentativa țării. Ai posibilitatea să concurezi cu adversare de valoare, să joci pe terenuri bune la competiţii, ce sunt organizate la nivel. Mereu vrei să joci în echipă, deoarece este cu totul altceva decât să participi în circuit. Sunt foarte bucuroasă că sunt în echipă!", a afirmat tenismena, Anastasia Vdovenco.

Reprezentativa țării noastre, care în anul 2017 s-a calificat în premieră în grupa a doua a zonei euro-africane, a ratat prezenţa la ediţiile din 2018 şi 2019 din cauza unor probleme tehnice şi organizatorice.

loading...

Lasă un comentariu