În Europa există 12 monarhii. Ce averi au familiile regale

Embed:

În Europa mai supravieţuiesc, în acest moment, 12 monarhii. Şapte dintre ele sunt state membre ale Uniunii Europene, iar patru au adoptat moneda euro. Toate sunt monarhii constituţionale. Unele familii regale au o considerabilă influenţă politică, altele au rol pur ceremonial, în vreme ce o treia categorie stă "în umbră", ocupându-se cu diverse afaceri private.

Printre statele europene care au un suveran se numără Marea Britanie, Olanda, Spania, Belgia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Luxemburg, Monaco, Andorra, Vatican şi Liechtenstein.

Averea Casei regale din Olanda este estimată la 10 miliarde de euro. Regina Beatrix, care a abdicat, primea şi un salariu anual din partea Guvernului, de aproape 900.000 de euro. Fiul său Willem-Alexander şi soţia acestuia sunt remuneraţi cu 262.000 euro anual fiecare.

Regatul Unit este condus de Casa de Windsor, în frunte cu regina Elisabeta a II-a. Averea familiei regale britanice este estimată la aproximativ 1 miliard de euro.

În fruntea Spaniei este Juan Carlos, care a urcat pe tron după încheierea dictaturii generalului Franco. Se presupune că averea familiei ar fi de câteva sute de milioane de euro.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei trăieşte aproape exclusiv din banii statului, care îi alocă anual în jur de 12 milioane de euro.

Pe tronul Norvegiei este Regele Harald al V-lea, care are o avere estimată la 150 de milioane de euro.

Ducatul de Luxemburg este condus de Marele Duce Henri. El este considerat unul dintre cei mai bogaţi monarhi, cu o avere de 12 miliarde de euro.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco este posesorul unei averi estimate la peste doua miliarde de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu