În Europa a fost lansat un studiu despre efectele utilizării telefoanelor mobile asupra sanătăţii

Embed:

A fost lansat cel mai mare studiu din Europa despre efectele utilizării telefoanelor mobile asupra sanătăţii umane. Numit COSMOS (The Cohort Study on Mobile Communications), studiul va monitoriza cel puţin 250 de mii de persoane din cinci ţări europene, pentru o perioada de 30 de ani, relatează Reuters.

Prin acest studiu se va urmări comportamentul oamenilor în timp real. Astfel, se va încerca studierea legăturii dintre folosirea telefoanelor mobile şi diverse boli, cum ar fi cancerul sau afecţiunile neurologice.

În prezent, aproximativ cinci miliarde de telefoane mobile sunt utilizate în întreaga lume. Grupuri precum Organizatia Mondială a Sănătăţii, Societatea Americană pentru studiul Cancerului şi diverse institute naţionale nu au gasit nici o dovadă că folosirea mobilelor ar dăuna sănătăţii.

Potrivit estimărilor, până în prezent s-au cheltuit 100 de milioane de dolari pe astfel de studii, în timp ce industria telecomunicaţiilor a investit peste o mie de miliarde de dolari în dezvoltarea reţelelor.

Pentru studiul COSMOS sunt recrutaţi participanţi cu vârste între 18 şi 69 de ani din Marea Britanie, Finlanda, Olanda, Suedia şi Danemarca.

loading...

Lasă un comentariu