În costum pe bicicletă. Mai mulți antreprenori și-au propus să promoveze transportul ecologic

Embed:

În costum, la patru ace şi pe bicicletă. Așa s-au plimbat prin Chișinău mai mulți antreprenori, care și-au propus astfel să promoveze transportul ecologic. Ei spun că bicicleta este ideală în condiţiile traficului aglomerat şi a ambuteiajelor din orele de vârf din Chişinău.

Participanții la acțiune își propun să promoveze mersul pe bicicletă ca alternativă la celelalte mijloace de transport.

"Trei luni în urmă am încercat prima dată în 15 ani să merg cu bicicleta, am vândut mașina și nu știu dacă am să cumpăr alta, dar bicicletă precis am să cumpăr", a spus participantul Victor Pancerschi.

"Treceți la mijlocul de bicicletă ca să eliberăm orașul să ajungem mai ușor la lucru, să respirăm aer curat și să facem business pe biciclete", a menţionat participanta Daniela Glodeanu.

Paula este din orașul Iași. Acolo merge des cu bicicleta. Tânăra spune că bicicliştii nu sunt văzuţi cu ochi buni de şoferii ieşeni. Așa că ea a fost plăcut surprinsă că nimeni nu a claxonat-o în Chișinău. Tânăra spune că aici există o altă problemă - parcări şi piste insuficiente.

"E foarte ok în sensul că la Iași nu se respectă atât de mult bicicliștii, aici nu am primit niciun claxon. Mașinile au stat în spate ne-au așteptat, asta e foarte bine”, a menţionat participanta paula Alexandrov.

Organizatorii spun însă că, deocamdată, străzile Chișinăului nu permit deplasarea în siguranță cu bicicleta.

"Noi avem un trafic mai intens în timpul orelor de vârf sau în timpul zilei bicicleta ar fi o alternativă ideală. Infrastructura pe care o are Chișinăul nu chiar este adaptată pentru a permite deplasarea ușoară cu bicicleta, sperăm ca aceasta să se schimbe în viitor, a declarat organizatorul evenimentului", Stanislav Cobileţchi.

Antreprenorii au mai organizat evenimente asemănătoare în anii precedenți și spun că nu se vor opri aici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu