În Coreea de Sud vor fi testate 200.000 de persoane pentru coronavirus

În Coreea de Sud vor fi testate 200.000 de persoane pentru coronavirus, notează Business Insider. În Coreea de Sud au murit 10 persoane și alte 977 au infectate cu noul coronavirus.

Coreea de Sud va testa 200.000 de persoane care au participat la o manifestare religioasă în Daegu. Acestea fac parte dintr-o grupare religioasă secretă, iar liderul lor a fost convins de autorități să dea acestora lista cu membrii comunității religioase.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Coreea de Sud au murit 10 persoane și alte 977 sunt infectate cu noul coronavirus. De altfel, Coreea de Sud este țara cea mai afectată după China. 60% dintre cei infectați sunt membri ai Bisericii Shincheonji ai lui Iisus, din Daegu, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea, mai notează Business Insider, citând France Presse și Guardian. Biserica a fost fondată în 1984 de către Lee Man-hee și acum are 250.000 de adepți, cei mai mulți în Coreea de Sud.

Predicile acestei biserici se concentrează pe sfârșitul lumii și pe faptul că puțini vor fi salvați. Lee spune că el reprezintă a doua venire a lui Iisus Hristos pe pământ și că poate lua doar 144.000 de oameni cu el în rai pentru Ziua Judecății.

Biserica va coopera cu autoritățile doar dacă identitățile membrilor vor fi ținute secrete.

”Cooperăm activ cu guvernul pentru a opri răspândirea coronavirusului”, a spus Lee, potrivit AFP, citată de Business Insider.

Un fost adept al cultului religios a declarat la CNN că nu se miră dacă virusul a fost răspândit prin membrii bisericii.

”Membrii bisericii stau înghesuiți ca sardinele. Sunt obligați să stea în linie, față în față, iar genunchii ating, literalmente, genunchii celui din față”, a spus Kim, fostul adept al bisericii lui Lee.

Kim a mai adăugat că membrii grupării religioase nu au voie să poarte măști de protecție pentru că este un gest nepoliticos față de Dumnezeu. De asemenea, a mai spus acesta, membrii bisericii nu pot lipsi de la biserică dacă sunt bolnavi.

loading...

Lasă un comentariu