În construcţia mansardelor se „cam sare calul”, spune Chirtoacă

Primarul general al Capitalei recunoaşte că în procesul de mansardare a clădirilor din Chişinău se comit erori. „Din păcate nu sunt greşeli minore. Există riscul să fie discreditată o iniţiativă bună, din cauză că se procedează moldoveneşte”, a declarat edilul, în şedinţa operativă de astăzi de la primărie.

În opinia lui Chirtoacă, situaţia la acest capitol a devenit tensionată atât din cauza locatarilor, cât şi a agenţilor economici care efectuază lucrările de construcţie.

„Şi locatarii sunt „buni”. Argumentele care le invocă sunt surprinzătoare. Evident că este un deranj, dar şi ăştia cu mansardele sunt „buni”. Lor nu le ajung metri pătraţi. În loc de mansardă construiesct două etaje, dacă nu două atunci măcar unu jumate, sau măcar mansarde tip console. Aici se cam sare calul. Toate aceste neconcordanţe duc la conflicte”, a declarat Chirtoacă.

Primarul general a solicitat să se creeze un pachet minim de lucrări care să fie înaintat agenţilor economici, iar Primăria să verifice implementarea acestuia.

„Este nevoie de uniformizare. Trebuie să avem limite în ceea ce priveşte acest tip de construcţii”, a mai adăugat Chirtoacă.

Mansardarea blocurilor locative a început încă în 2010. Atunci autorităţile locale declarau că, datorită mansardării, blocurile din Capitală vor arăta mai bine, iar reţelele inginereşti nu vor mai trebui reparate vreo 70 de ani de acum încolo.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu