În cinci grădiniţe din Capitală vor fi amenajate săli de kinetoterapie

Embed:

Copii din cinci grădiniţe din Capitală vor beneficia de masaj, exerciţii şi alte proceduri de tratare a problemelor de sănătate. Acest lucru va fi posibil după ce în fiecare sector va fi deschisă câte o sală de kinetoterapie. Potrivit autorităţilor, aceste centre vor începe să activeze chiar din primul semestru al noului an de studii.

La Grădiniţa nr. 76 din sectorul Râşcani al Capitalei există o sală de kinetoterapie, vizitată de aproape 50 de copii cu nevoi speciale. Directorul instituţiei spune că odată cu deschiderea sălii sunt tot mai multe solicitări de înscriere a copiilor în această instituţie.

"Copiii care vin la noi suferă de boli ale sistemului nervos, au deficienţe locomotorii. Sunt şi copii epileptici sau care suferă de autism. Kinetoterapia este o metodă foarte bună de reabilitare", a declarat directoarea gradiniţei nr. 76, Ludmila Guţu.

"În ultimele patru luni am observat că s-a îmbunătăţit flexibilitatea, în special, a mâinii copilului. Sunt mişcări foarte greu de realizat", a mărturisit un părinte.

Sălile de kinetoterapie sunt deschise la iniţiativa autorităţilor locale.

"Toată finanţarea şi tot utilajul necesar pentru aceste săli va fi realizat din sursele administraţiei publice locale, a Primăriei municipiului Chişinău. Pe parcurs se vor încadra şi alte instituţii care au nevoie de aşa cabinete", a menţionat şefa Direcţiei Generaşe Educaţie Tineret şi Sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Procedurile de kinetoterapie se efectuează doar cu acordul medicului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu