În centrul Capitalei a avut loc un Marş al Unirii. Scopul evenimentului a fost promovarea ideilor unioniste

Embed:

Membrii şi simpatizanţii mai multor organizaţii unioniste de pe ambele maluri ale râului Prut au mers, astăzi, în marş prin centrul Capitalei. Potrivit lor, scopul evenimentului este promovarea unirii Moldovei şi României.

Participanţii la marş au parcurs traseul de la monumentul lui Ştefan cel Mare, au mers pe strada Gavriil Bănulescu-Bodoni şi au ajuns în scuarul Europei pe strada Sfatul Ţării. Ei consideră că Moldova se va dezvolta în domeniul economic şi social dacă va avea loc unirea cu România.

"Vreau să fie unire cu România, cât sunt încă în viaţă, vrem să fim împreună, de la unire putere este mare."

"Este nevoie de un viitor mai frumos pentru copii, nepoţi, fiindcă noi cu românii suntem aceeaşi inimă. "

Evenimentul a fost susţinut şi de mai mulţi locuitori din România.

"Am venit să ne aliniem cu fraţii noştri de peste Prut, cu toţi cei care sunt de acord că România este ceea mare care a fost unită în 1918."

"Suntem alături de Dumneavoastră, ne dorim ca Moldova să alăture Patriei mame şi să fim unul întreg."

Totuşi nu a lipsit un incident între participanţii la marş şi cei sunt împotrivă unirii cu România.

" -Du-te acasă, du-te acasă, du-te acasă şi repede! Nu vă mândriţi cu ţara voastră!"

Organizatorii spun că pentru anul viitor au planificat mai multe evenimente pentru promovarea ideii unirii. Asta pentru că în 2018 va fi marcată o sută de ani de la Marea Unire.

"Pentru 2018 avem un plan concret de acţiuni de promovarea unirii, cum ar fi Caravana Unirii, atunci când vom merge prin satele din Republica Moldova, nu în perspectivă în care spun posturile ruseşti de propaganda că unirea înseamnă sclavie, înseamnă prostie, sărăcie", a spus liderul ODIP, Vlad Bilețchi.

"Vrem doar să transmitem un mesaj simplu: anul 2018 este despre unire. Iubim România, iubim Republica Moldova, vrem să fim acelaşi stat", a spus  liderul Platformei "Acţiunea 2012", George Simion.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat în jur de trei mii de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu