În ce ţară locuiesc cei mai mulţi milionari

Cei mai mulţi milionari din lume locuiesc în Statele Unite ale Americii. Un total 13,6 milioane de americani au în conturi peste un milion de dolari. Datele au fost făcute publice de jurnaliştii de la The Business Insider.

Statele Unite reprezintă cea mai puternică economie a lumii. Inovaţia este în această ţară încurajată şi bine plătită. Locul doi în clasament a fost ocupat de Japonia. Această ţară are 2,8 milioane de milionari. Numărul lor a crescut în acest an cu peste 300.000.

O posibilă explicaţie a acestui fenomen este că legile nipone motivează populaţia să facă investiţii. Top trei a fost completat de Marea Britanie.

Ţara are 2,22 milioane de oameni care au conturile umflate. Anul trecut, Regatul Unit s-a situat pe locul cinci. Urmează în clasament Germania, care are 1,63 milioane de înstăriţi.

Nemţii sunt cunoscuţi pentru faptul ca au cea mai mare economie din zona euro. În 2014, ţara a avut cel mai mare export de capital. Franţa se află pe locul cinci cu 1,61 milioane de milionari.

În clasament au mai fost incluse ţări precum China, Canada şi Italia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu